Vid halv tolv fick polisen in ett larm om en man som ramlat och slagit sig i huvudet söder om Tarfalastugan. Mannen ska vara omtöcknad. Det finns inga personuppgifter, men enligt polisen ska han inte varit ensam på fjället. Polisen beräknar att vara på plats vid ettiden.Den första planeringen var att skicka ut svenska fjällräddare till platsen med helikopter. Därefter skulle mannen att ha flugits till Nikkaloukta där en ambulans skulle ha mött upp. Men strax innan ett på lördagen ändras planerna.

– För bara någon minut sedan har en annan helikopter i området lastat mannen och nu ska ha flygas till Kiruna sjukhus, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisens räddningsledningscentral.

Enligt polisen är det är en norsk helikopter som har lastat mannen.

– Initial hade vi kontakt med norsk helikopter från SOS sida. Vi har försökt återkalla den, men tydligen har de inte lyckats nå helikoptern så den har gått fram till olycksplatsen. Fjällräddningsinsatsen från svensks sida är avbruten, säger han.

Om den svenska helikoptern hann lyfta är oklart, men enligt Peder Jonsson hann de i alla fall inte fram till platsen där mannen befinner sig.