Totalt handlar det om 63 personer som berörs i Luleå. Personalen fick information i onsdags och under torsdagen bekräftade företagsledningen uppgifterna.

– Genom att slå samman kontoren kan vi bli effektivare, förenkla verksamheten och även dra nytta av de funktioner inom Gjensidiges övriga affärsområden som finns på plats i Malmö. Detta är ett led i att skapa kritisk massa och stordriftsfördelar inom centerverksamheten för Privat, säger Martin Jeppsson, privatmarknadschef på Gjensidige Sverige.

Jeppsson säger att han själv fanns på plats i Luleå under onsdagen.

– Beskedet kom som en chock för många och många blev berörda, vilket jag har full förståelse för. Det var ett tufft besked att lämna, säger han.

Enligt Jeppsson har planen, sedan Gjensidiges förvärv av Vardia för ett år sedan, varit att överföra medarbetare från Vardia till Gjensidige, men beslutet om att samlokalisera för att hitta stordriftsfördelar har kommit senare.

– Vi hoppas kunna erbjuda alla nya tjänster i Malmö men det är inte förhandlat med facket än. Vi kommer även att erbjuda flytthjälp, men nej, alla kommer nog inte att flytta med. Vi vill att medarbetarna ska få det bra och kommer att erbjuda omställningsstöd via Arbetslivsresurs till de som tackar nej till Malmö, säger Jeppsson.

Karwan Nassiri är en av de drabbade men beslutet om en flytt kom inte som en överraskning för honom. Han är dock inte redo att flytta.

– Nej. Det blir inte Malmö för mig. Jag kommer söka något liknande jobb här på något annat bolag, säger han.

Han fortsätter:

– Det finns nog några som funderar på att flytta ner. Men det är alldeles för långt borta för mig.