Det var vid 21.45 på måndagskvällen som polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut på ett larm om en trafikolycka på Industrivägen.

-Vi larmades dit med anledning av att det hade skett en trafikolycka med flera fordon inblandade. När man kom fram konstaterade patrullen att en personbil körts in i bakdelen av en parkedad lastbil, och att en person satt fastklämd i det främre passagerarsätet, säger Fredrik Nilsson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Den fastklämda passageraren fick klippas loss av räddningstjänsten, och fördes akut med ambulans till sjukhuset. I skrivande stund har polisen ingen information om skadeläget, men personen rapporteras ha varit medvetslös vid införseln till akuten.

Föraren hade avvikit från olycksplatsen när polisen kom fram, men han kunde hittas igen och gripas.

-Han hade lämnat men fanns väl inte allt för långt borta. Han greps för tillgreppsbrott då bilen var stulen, och misstänks även för vållande till kroppsskada, olovligt avvikande från trafikolycksplats, rattfylleri samt olovlig körning då han saknar körkort, säger Fredrik Nilsson.

Föraren saknade även körkort

Under natten meddelade Region Norrbotten i en patientskaderapport, att den införde personen är en man i 20-årsåldern. Mannen vårdas nu på intensivvårdsavdelningen, men hans skador ska ha bedömts som lindriga.