Återuppväckt klubb skrällde vid mästerskapet

De kom från ingenstans och nu ståtar de som DM-vinnare. ”Vi är förstummade”, säger tränare Mats Rönnberg, Kalix Triangeln hockey If.

I tio år har Mats Rönnberg spelande tränare planerat för en nystart av Triangeln som lades ned på 1980-talet. I maj i år var det dags och nu har laget segrat i DM.

I tio år har Mats Rönnberg spelande tränare planerat för en nystart av Triangeln som lades ned på 1980-talet. I maj i år var det dags och nu har laget segrat i DM.

Foto: Triangeln

Kalix kommun2019-10-06 10:00

Den nystartade föreningen Kalix Triangeln hockey If visar att klappande hockeyhjärtan kan bära långt. Under DM i Överkalix segrade de först mot Övertorneå, sedan mot Malmberget och därefter bjöds det på en riktig adrenalinmatch mot Sunderbyn. Sunderbyn ledde med 2-0 i straffar men plötsligt vände det, Kalix segrade och gick vidare till final.

– Vi hade inga förväntningar när vi kom till DM:et. Men när vi vann mot Sunderbyn då gick vi helt in för att vinna finalmatchen mot Överkalix, säger Mats Rönnberg.

De vann med 7-6 och blev därmed segrare av DM division tre.

– Vi är förstummade, har inte hunnit smälta det än. Jag är fruktansvärt stolt över vårt lag. Målet är att spela division två redan nästa säsong, nu är vi på väg dit.

Triangeln uppstod i maj.  Laget har 26 utespelare och 4 målvakter. Av spelarna är 3 juniorer. Spelarna är mellan 18 och 48 år. Samtliga spelare kommer från Kalix.  

– Alla satsar stenhårt. Vi har otroligt bra lagsammanhållning och brinnande hockeyhjärtan. Vi har roligt och förmånen att ha ett fantastiskt team omkring oss. Vi tror stenhårt på oss. Nu har vi visat att vi både kan hålla tätt bakåt och göra mål.  

Segern ger vind i seglen och självkänslan är på topp.

– Vi har mycket på gång, men vi tar ett steg i taget. Vi känner ett stort stöd, på våra träningsmatcher har vi haft 500 i publiken, det är stort och vi ska fortsätta bjuda på upplevelser utöver det vanliga.

Den 25 oktober börjar seriespelet för Triangeln borta mot Haparanda. Första hemmamatchen blir 8 november.

– Vi är laddade. Vårt mål är att spela division två nästa säsong och vår närmaste målsättning är att få ett förråd i ishallen där vi kan ha våra grejer istället för att behöva släpa hem allt efter varje träning och match, säger Mats Rönnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!