Malmfälten

En hotfull situation uppstod på ett boende i Malmfälten när en brukare trängde sig in i personalbostaden där han inte får vara och hotade en i personalen. Händelsen inträffade i september i år.

Den anställde försöker stoppa brukaren och säger till honom att avlägsna sig från bostaden.

Artikelbild

Det resulterar i att brukaren, skakandes och med öppna armar börjar närma sig den anställde. Enligt tillbudsrapporten ska brukaren därefter flinat och sagt "Nu kommer jag och tar dig". Den anställde på boendet uppger att hen blir otrygg i situationen och backar mot personalkontoret som finns i bostaden. Vid flera tillfällen ber hen att brukaren ska stanna, vända sig om och gå hem. Istället ska brukaren ha kommit emot den anställde snabbare och än en gång upprepat att han ska komma och ta denne. En annan ur personalen kommer till undsättning och drar ut brukaren ur bostaden samt leder hem honom till lägenheten. Brukaren säger att det var med avsikt att skrämma den anställde han gjort som han gjort.

Efter händelsen känner den anställde oro och obehag för att hen inte är säker på sin arbetsplats. Händelse är anmäld till Arbetsmiljöverket.