Då kommer kungen till Norrbotten

Kiruna 25 mars kommer Hans Majestät Konungen till Norrbotten för att inviga Abiskojaurens fjällstuga som ligger efter Kungsleden.

Kungen fick vid sin 70-årsdag ett gåvobevis på ett fadderskap på 10 000 meter inom initiativet "Stötta Kungsleden" av Svenska turistföreningen och länsstyrelserna. Samtliga länsstyrelser har gått in med 5 000 kronor men länsstyrelsen i Norrbotten har gått in med 150 000. STF har bidragit med motsvarande, fast i arbetsinsatser. Gåvan har använts till att tillgänglighetsanpassa STF Abiskojaures fjällstuga i Abisko nationalpark. Ramper har byggts in i husen, dörrposter breddats samt det har skapats bättre övernattningsmöjligheter.

Vid invigningen kommer bland annat landshövdingarna i Norr- och Västerbotten, Sven-Erik Österberg och Gunnar Holmgren, att närvara samt representanter för olika turistorganisationer.

 
 
  • MEST LÄSTA
  • NSD rekommenderar
  • Senaste nytt
  • Mest läst idag
BRÄNNPUNKT PORSÖN

Luleåpolisen: "Det allvarligaste vi har sett hittills"

MordbrandBilbränder Våldsbrott Skadegörelse. Det senaste året har oroligheterna på Porsön avlöst varandra. I en serie artiklar får du möta polisen, de inblandade och de som lever och bor i det drabbade bostadsområdet.
"Det vi ser i dag på Porsön och Björkskatan är det allvarligaste vi har sett över tid. Så här många bränder, så många fall av misshandel och så mycket skadegörelse har vi inte sett i den här utsträckningen förut.

plus