Sommarens vattenläcka är lagad

Nu är vattenläckan från i somras på Garnisparkeringen äntligen lagad. Läckan lokaliserades snabbt och den visade sig ha uppstått på grund av rosthål i en vattenledning.

På tisdagen påbörjades arbetet med att laga vattenläckan på garnisparkeringen. " Jobbet att fixa läckan tog en dag", säger Tony Bexelius, Bodens kommun.

På tisdagen påbörjades arbetet med att laga vattenläckan på garnisparkeringen. " Jobbet att fixa läckan tog en dag", säger Tony Bexelius, Bodens kommun.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-10-10 14:14

Vattenläckan utanför Garnis Restaurangs parkering upptäcktes i juli av allmänheten, men lagades först drygt tre månader senare av Bodens kommuns va-avdelning. " Det var rätt bedömning för det var en liten läcka", säger va-inspektören Tony Bexelius, Bodens kommun.

Mitt i sommaren började det rinna vatten till vänster om uppfarten till garnisområdet där Migrationsverket ligger. Vattnet strömmade upp från marken under parkeringen. 

Enligt va-inspektör Tony Bexelius så kände kommunen till läckan men valde att vänta med lagningen till hösten på grund av semestertider och andra grävarbeten i närheten. Läckan hölls under uppsikt och i tisdags var det äntligen dags att åtgärda den.

– Det var en liten läcka som vi förutspådde tidigare.  Det var ett rosthål i stålledningen som bidrog till vattenläckan. Däremot är det alltid lite problematiskt att gräva och det är mycket ledningar runtikring.

Vattenläckan lokaliserades i det 3,5 meter djupa hålet som grävdes upp.

– Vi kom ganska snabbt på rätt ställe för vi grävde där vattnet kom upp och felet var lokaliserat inom några timmar. Personalen gjorde ett kanonjobb. Rosthålet lagades med ett första förband med så kallade klamrar runt om. 

Vet ni hur mycket som läckt ut?

– Nej,  men det är väldigt små mängder. Vi kom igång lite sent men vi har haft större läckor som vi har prioriterat före den här läckan runt om i stan, säger Bexelius.

Karta: Hedenbrovägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!