Inge Andersson: "Sociala har tappat greppet"

Inge Andersson (BA) tycker att socialförvaltningen och socialnämnden tappat greppet vid äldreflytten."Jag vet att gruppen var tydlig i upphandlingen att det bara ska vara somatiska platser på Björknäsgården. Nu har man gjort en kovändning."

Inge Andersson, gruppledare i BA.

Inge Andersson, gruppledare i BA.

Foto: Karin Sjöberg

Bodens kommun2019-11-27 20:13

Oppositionspartiets gruppledare reagerar liksom Norlandias vd att socialförvaltningen valt att flytta in dementa brukare på somatiska platser.Enligt Andersson har socialförvaltningen sagt att Erikslunden är platsen där man ska ha demensomsorgen i Boden.

–  Antingen har de väl i dag inga lediga platser på Erikslunden och då är det ännu tokigare att också stänga Å-gården och flytta över boende därifrån med. Man undrar vad de håller på med samtidigt som även hemtjänsttimmarna ökar lavinartat.

Han beskriver situationen som okontrollerbar och förstår varför Norlandia reagerar som man gör.

– Ja,  det förstår jag för det var inte vad man kom överens om.  Nu finns det 30-40 i kö till somatiska platser som inte får flytta in på Björknäsgården.

Vad händer nu?

– Ja, jag hoppas att socialförvaltningen inser att det nya boendet är för just somatiska platser om de inte kommer överens om att komplettera upphandlingen med demensplatser. Det är bara synd att sociala ställer till med en sådan flyttkarusell fram och tillbaka genom att inte agera rätt från början.

 Enligt Andersson går hyresavtalet med Midgårdarna ut först 1 april.

– Man har haft tid på sig men man haft lite bråttom med överflyttningen samtidigt som det står många i kön. Man skulle ha fyllt på med sökande från kön och sedan försökt lösa det för dem som är dementa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!