Bill Gates rikast igen - Trump rasar

Ekonomi

Microsoft-grundaren Bill Gates har för fjärde året i rad utsetts till världens rikaste man, medan USA:s nye president Donald Trump rasar rejält.

Enligt affärsmagasinet Forbes sitter amerikanen Gates på en förmögenhet på 86 miljarder dollar (759 miljarder kronor). Han har nu rankats som världens rikaste under 18 av de 23 senaste åren.

Tvåa hamnar amerikanske finansmannen Warren Buffett, vars förmögenhet sedan fjolårets lista ökat med 14,8 miljarder dollar till 75,6 miljarder.

Men den största ökningen - 27,6 miljarder dollar - uppvisar Amazons grundare Jeff Bezos, på tredje plats. Amerikanens förmögenhet värderas nu till 72,8 miljarder dollar.

Totalt finns 2 043 miljardärer på listan, varav 565 är amerikaner och 319 kineser.

Donald Trump faller 220 platser, till nummer 544. Han värderas till 3,5 miljarder dollar och raset förklaras med kärvare tider på fastighetsmarknaden i New York.

 
 
  • MEST LÄSTA
  • NSD rekommenderar
  • Senaste nytt
  • Mest läst idag
BRÄNNPUNKT PORSÖN

Luleåpolisen: "Det allvarligaste vi har sett hittills"

MordbrandBilbränder Våldsbrott Skadegörelse. Det senaste året har oroligheterna på Porsön avlöst varandra. I en serie artiklar får du möta polisen, de inblandade och de som lever och bor i det drabbade bostadsområdet.
"Det vi ser i dag på Porsön och Björkskatan är det allvarligaste vi har sett över tid. Så här många bränder, så många fall av misshandel och så mycket skadegörelse har vi inte sett i den här utsträckningen förut.

plus