Bantekniker i Markarydsolycka utan skydd

Olyckor

Allvarliga säkerhetsbrister låg bakom olyckan i Markaryd i maj förra året, då två bantekniker blev påkörda av ett tåg och en av dem fick livshotande skador. Trafikledningen kände inte till att de utförde reparationsarbete på Markaryds station och föraren i det påkörande tåget hade inga möjligheter att stanna då han upptäckte banteknikerna.

Statens haverikommission slår fast att ingen riskbedömning utförts innan arbetet inleddes, rapporterar P4 Kronoberg.

Hos entreprenörsföretaget saknades ett fungerande system för att utse skydds- och säkerhetsledare, konstaterar kommissionen, som redan tidigare uppmanat företaget att se över vilket skydd de anställda har när de arbetar på spåret.

 
 
  • MEST LÄSTA
  • NSD rekommenderar
  • Senaste nytt
  • Mest läst idag
BRÄNNPUNKT PORSÖN

Luleåpolisen: "Det allvarligaste vi har sett hittills"

MordbrandBilbränder Våldsbrott Skadegörelse. Det senaste året har oroligheterna på Porsön avlöst varandra. I en serie artiklar får du möta polisen, de inblandade och de som lever och bor i det drabbade bostadsområdet.
"Det vi ser i dag på Porsön och Björkskatan är det allvarligaste vi har sett över tid. Så här många bränder, så många fall av misshandel och så mycket skadegörelse har vi inte sett i den här utsträckningen förut.

plus