Första spadtaget för tillbyggnad av äldreboende

Det är officiell byggstart för om- och tillbyggnaden av Kooperativ hyresrättsförening (KHF) Arjeplog Trygga Hem. De nya lägenheterna beräknas vara färdiga för inflyttning under början av 2024.

Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen,  Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog och Per-Ola Patomella, platschef från Nåiden Bygg, tog första spadtagen.

Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen, Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog och Per-Ola Patomella, platschef från Nåiden Bygg, tog första spadtagen.

Foto: Johan Fjellström

Arjeplog2022-06-28 16:18

Föreningen KHF Arjeplog Trygga Hem, bildad av Arjeplogs kommun och Riksbyggen, har tidigare förvärvat fastigheten i kvarteret Minken där de nya lägenheterna ska byggas. Första spadtaget av om- och tillbyggnaden som kommer att resultera i 48 lägenheter i kvarteret Minken i Arjeplog togs under tisdagen av Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog, Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, och Per-Ola Patomella, platschef från Nåiden Bygg.

– Det nya vård- och omsorgsboendet får en stor betydelse för hela Arjeplog som kommun och vi är glada att kunna genomföra projektet tillsammans med Riksbyggen, säger Isak Utsi.

– Det känns väldigt roligt att vi kan sätta spaden i marken och på Riksbyggen ser vi fram emot att genomföra projektet tillsammans med KHF Arjeplog Trygga Hem. Genom projektet skapas 48 lägenheter för äldre, till stor nytta både för kommunen och enskilda äldre personer som har behov av vård- och omsorg, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Lägenheterna är i första hand avsedda för stadigvarande boende som fått ett biståndsbeslut från kommunen. Både Hälsocentralen och Folktandvården kommer att finnas kvar med sina verksamheter under byggtiden.

Inflyttningen i de nya lägenheterna beräknas kunna ske under början av 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!