Nagoon har bara funnits som band i drygt två år och har precis mixat klart sin första EP. Men redan nu kan Sebastian Hellis, Isak Sidestam och Carl Johansson, från Luleå, se fram emot en spännande höst tillsammans med den fjärde bandmedlemmen Albin Lundberg (Skellefteå).

Studieförbundet Bilda arrangerar en kulturfestival i Betlehem tillsammans med lokala aktörer den 14–17 september och Nagoon är utsett som en av tre svenska deltagare.

– Det känns overkligt, ett udda ställe att spela på första gången vi är utomlands. Det ser vi verkligen fram emot, säger Isak Sidestam.

Under besöket i Mellanöstern ska de delta på workshops, skriva låtar och uppträda, tillsammans med palestinska kollegor.

– Vi får se vart det landar, men vi är väldigt uppspelta.

Dessutom hinner de med studiebesök i Israel och Palestina.

– Det är en konflikt där som många känner till och något av ett politiskt minfält, och det är alltid roligt att uppleva nya saker och se saker på plats, säger Isak Sidestam.

I februari släppte Nagoon singeln "Paper Tigers" och Sidestam beskriver deras musik som indierock med inslag av folk, mycket tack vare Albin Lundbergs banjo.

I maj släpps nästa singel och i juni eller juli väntar EP-släpp.

– Den låter ganska annorlunda jämfört med singlarna vi har släppt tidigare. Den är mer alternativ och storslaget kan man säga, mer Sigur Rós och drömskt ljudbild, säger Isak Sidestam.