På torsdag är det festivaldags i Piteå, när Vårslasket går av stapeln i Blackbox på Studio Acusticum. Festivalen arrangeras i samarbete mellan årskurs två på ljudteknikerutbildningen på Musikhögskolan och Piteå Studentsektion.

– Vi kör från 16.00. Det kommer vara en scen inne i Blackbox på Studio Acusticum, och så kör vi lite musik och ljussättning ute i foajén mellan banden, berättar ljudteknikstudenten Behrang Mohammadi.

Musikaliskt har man framför allt satsat på akter med lokal anknytning, och under dagen och kvällen uppträder Norra Reviret, Angstbadan, Dennis Kalla, Fanny Forsberg, Idol-Jesper Petersson, Cartoon Girlfriend och Mattias Ivarsson. Och Behrang Mohammadi är hoppfull.

– Det går in 300 pers i Blackbox och det hoppas vi kunna fylla. Vi försöker dra vårt strå till stacken till kulturen i Norrbotten, medan vi har chansen.

Festivalen är öppen för allmänheten och biljetter kan antingen förbokas eller köpas i dörren. Och Behrang Mohammadi hoppas på att Vårslasket ska kunna bli ett årligt återkommande arrangemang.

– Nästa år får det nog bli nästa årskurs som tar hand om det men det hade varit kul om det kunde gå i arv. Man blir lätt väldigt inne i sin studentbubbla här och jag tror det här blir en bra mötespunkt mellan studenter och Piteå- Luleå- och Skellefteåbor. Det ska bli väldigt spännande.