Organisationen som står bakom aktiviteten är KIRSAM – ett nätverk där kollegor från flera företag i Kiruna träffas för att nätverka och byta erfarenheter.

Dessutom ingår det ett friskvårdssamarbete där aktiviteter arrangeras.

Onsdagskvällens aktivitet var att ta sig upp till Luossatoppen och inför starten hade hela 79 deltagare anmält sig. Britt Hammar är friskvårdsansvarig i Kiruna kommun.

Artikelbild

| Annelie Vinsa, vd för Kirunabostäder, har anslutit till kvällens friskvårdsträff. Denna afton har hon spring i benen och spurtar upp för stigen tillsammans med systern Anna Taaveniku.

– Syftet är att vi ska ha ett samarbete inom friskvård i kommunen. Vi har fyra aktiviteter per år med sådana här toppturer. Vi har varit i Edmavaara, Puimunen i Jukkasjärvi, i Aptas och IRF och nu slutligen här på Luossa. Sedan tar vi även in föreläsare och siktar på att få hit Kalle Zackari Wahlström i november.

Varför har ni ett friskvårdssamarbete mellan företagen?

– Det är många företag som inte har så mycket friskvård på sin arbetsplats. Då är det här ett sätt att sluta samman och planera aktiviteter tillsammans.

Hur brukar intresset för träffarna se ut?
Artikelbild

| Alla duktiga deltagare fick en god hamburgare efter att ha tagit sig igenom Midnattsolsstigen.

– Det är lite olika, men det ser ut som att det ökar lite grann.

Vad betyder sådana här träffar för samverkandet i Kiruna?
Artikelbild

| Hjördis Mämmi jobbar på IRF och deltar i turen tillsammans med hundarna Maja och Vilda.

– Jag tror att det har en stor betydelse. Vi delar med oss av tips och idéer mellan varandra.

Uppe på toppen står familjen Martinsson-Niva och tar igen sig efter turen. De har varit med på samtliga topptursträffar som arrangerats med KIRSAM.

Artikelbild

| Kenneth Gunillasson, kvartersvärd vid Kirunabostäder, sköter grillen och ser till att deltagarna blir mätta om magen.

– Det är ett trevligt arrangemang som gör att man tar sig ut på de här topparna och så är det roligt när hela familjen kan vara med, säger Malin Martinsson-Niva.