Logga in
Logga ut

Peter Lindvall

Basketbloggen

Han blev Sveriges x-faktor

Förutom en allmänt jäkla bra match, en stark defensiv och bra returtagning behövde Sverige en x-faktor som klev fram offensivt för att kunna besegra Bosnien i förkvalet till VM-kvalet. Laget fick det från ett håll som knappt någon kunnat förutse: Försvarsspecialisten Thomas Massamba.

När nöden var som störst klev guardveteranen fram och levererade 20 poäng och ett 64-procentigt skytte vilket ledde fram till en solklar seger med 88-72.

Därmed är Sverige, trots genomklappningen mot Slovakien, i allra högsta grad med i kampen om de två första placeringarna i gruppen.

//Lindvall

Dags för en prestigevärvning, BC Luleå

Okej, Det är dags att lämna BC Luleås finalfall och börja titta framåt mot säsongen 2018/2019. Helt enkelt fundera och spekulera lite vad som kan komma att hända med tränarparet Håkan Larsson/Peter Öqvists lagbygge som ska snickras ihop under en sommar som lär bli hektisk.

Vad vi tror oss veta är att det kommer bli ett till stora delar nytt gäng som ska spelas ihop. Tom Lidén har redan bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Yannick Anzuluni meddelade några timmar före (!) den sista finalen att han letar nya utmaningar, Adam Rönnqvist vill gärna utomlands, Denzel Andersson ska visa upp sig på olika camper i Europa, Anton Saks ryktas till Norrköping, Brandon Rozzell lär inte göra en tredje säsong i Luleå och Quinton Upshurs framtid är minst sagt osäker.

Det är läget för de som bestämmer i BC Luleå.
Men vad krävs nu? Vad skulle få fans, sponsorer och media att vakna till efter ett ganska trist slut på säsongen.

Enkelt. Sätt ned foten direkt. Visa hela Sverige att BC Luleå är en klubb att räkna med även till hösten och det görs förstås allra bäst med en tung prestigevärvning. Lite som när Fred Drains plockades från Norrköping för 14 år sedan eller när Martin Pahlmblad hittade till Luleå från Solna Vikings.

Men frågan är vem som överhuvudtaget är möjlig att få till Luleå? Det är något klurigare. Viktor Gaddefors har det spekulerats kring men alla som läst hans kommentarer på sociala medier har nog förstått att landslagsforwarden har noll och intet till övers för BC Luleå. Då kan vi gissa att brorsan Anton inte heller kan bli aktuell.
Norrköping har förstås ett gäng klasspelare men att värva därifrån är nog utsiktslöst. Det samma gäller för Södertälje Kings.

Mitt förslag blir därför följande: Gå stenhårt på Axel Nordström. Uppsala Basket verkar befinna sig i ett minikaos där ekonomin havererat sedan några år tillbaka. Tränaren Kevin Gaines sa helt sonika upp sig för några dagar sedan och det berättar en hel om tillståndet i en av svensk baskets mest anrika klubbar.
I den röran kan man gissa att Axel Nordström i alla fall är öppen för förslag.

Vad tror ni..?
//Lindvall

Nytt jobb för Luleåtränaren

Det spekulerats en hel del var den Gammelstadsfostrade damligatränaren Robin Sandberg skulle landa sedan han valt att lämna Mark.

Men i dag blev det  klart: Sandberg kommer att coacha liganykomlingen Högsbo kommande säsong.

//Lindvall

Luleåprofilen på väg bort?

Adam Rönnqvist har de senaste åren varit en av BC Luleås allra viktigaste spelare men nu kan den 28-årige guarden vara på väg bort. I dag kan Bloggen avslöja att en isländsk klubb visat intresse för guarden.

Det handlar om Stjarnan som den förra säsongen landade på sjunde plats i ligan.

Här kan ni läsa hela artikeln.

//Lindvall

Klart: BC Luleå-stjärnan lägger av

Snacket har gått en tid men nu är det klart: Veteranen Tom Lidén, 31, avslutar sin karriär. Det bekräftar BC Luleå-stjärnan för diabethics.com.

"Jag ska faktiskt pensionera mig från basketen. Jag har bara inte fått frågan av några journalister, vilket har förvånat mig. De brukar fråga efter säsongen, jag hade ju nästan planerat att göra en grej av det. Men frågan kom aldrig och det spekuleras en del istället", säger han.

Lidén har de två senaste säsongerna varit en av BC Luleås nyckelspelare som resulterade i ett SM-guld och ett silver. 

//Lindvall

 

Stjärnguard klar för ny klubb

Jag noterar att Udominates stjärnguard och klart bästa spelare den senaste säsongen, Brianna Kiesel, har jobbat snabbt sedan finalförlusten mot Luleå Basket. 24-åringen har skrivit på för polska  Pszczolka Polski-Cukier AZS.

Vindsnabbe Kiesel snittade i den svenska ligan den senaste säsongen 15.6 poäng, 5.6 returer och 5.7 assist.

//Lindvall

Peter Lindvall bloggar om basket i Luleå, Sverige, Europa och resten av världen.


Fakta om Peter
Född: 1964
Bor: Luleå
Yrke: Journalist
Gillar: Min fru och mina fem söner.
Kontakt: peter.lindvall@nsd.se

  • Twitter

Bloggar