En premiärseger som gav flera svar

Bloggen fick några svar av BC Luleå.

Brandon Johns jr och De´Monte Buckingham jublar efter premiärsegern mot Köping.

Brandon Johns jr och De´Monte Buckingham jublar efter premiärsegern mot Köping.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Bsketbloggen2024-10-04 22:52

Det fanns säkerligen några saker som BC Luleå-tränaren Håkan Larsson funderade lite extra på inför ligapremiären mot Köping med tanke på att försäsongen varit en aning vinglig med många matcher mot icke kvalitativt motstånd, en märklig 25-poängsförlust mot Nässjö i cupen och flera importspelare vars standard inte varit helt enkel att fastställa.

Men efter solklara 99–68 fick han säkert några delsvar som lugnade.

Det tydligaste: Powerforwarden Brandon Johns Jr ser ut att vara en jättefynd med sin fysik, snabbhet och förmåga att göra högprocentiga poäng i tresekundersområdet.

Brandon Johns Jr landsmän "Ticket" Gaines, Travis Henson och De´Monte Buckingham är inte de mest talangfulla som setts i Luleås linnen men hela trion spelar med hjärtat, jobbar hårt i försvar och lirar inom lagets regler. Så såg det i alla fall ut mot Köping som fick ett brutalt uppvaknande efter en segerrik försäsong. 

Det var också spännande att se unge Oskar Wickström Stümer axla det ansvar han erbjudits att ta den här säsongen. Smarta beslut hela vägen och ett försvarsspel som håller mycket god SBL-klass.

Nu ska det bli intressant att se var BC Luleå tar vägen efter den här smakstarten. Resan är oerhört lång och alla möjliga konstiga saker brukar hända under en säsong. Men faktum är att bortamötet mot nykomlingen Högsbo, som chockbesegrade Norrköping på bortaplan, nästa vecka kittlar en hel del.