Omgångens tips: Det blir två avgörande faktorer

Den tunga traditionen fortsätter.

BC Luleå.

BC Luleå.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-10-07 21:33

Bloggen rullar in den andra omgången i SBL herr på ett numera mycket välbekant sätt. Det är dags för ännu ett stabilt tips inför tisdagskvällen.

Håll i hatten.

Nässjö–Uppsala                              1

Charles Barton & Co är ett lag med defensiva problem. Det syntes mot BC Luleå i cupen och det syntes mot Borås i premiären. Men hittar Nässjö ett sätt att vara hyfsat dugligt på egen planhalva borde det räcka mot ett Uppsala som såg ganska platt ut i segermatchen mot ett brandskattat Umeå i premiären.

Köping–Jämtland                             1

Det var alldeles tydlig att upphaussade Köping inte pallade alla uppskruvade förväntningar i bortapremiären mot BC Luleå och det ska bli intressant att se hur det unga laget reagerar efter den kölhalningen. Jämtland är svårt att värdera efter segern mot en ihåligt Södertälje. Oviss match på alla sätt och vis.

Umeå–Borås                                       2

Veteranguarden Omar Krayem borde vara tillbaka i spel i hemmalaget efter sin sjukdom och det ger förstås Umeå massor i form av ledarskap, erfarenhet och offensiv potens. Men hjälper det? Knappast. Borås är ett alldeles för djupt lag med hot på alla möjliga positioner.

Högsbo–BC Luleå                              2

Det här är högintressant. BC svarade för en av sina vassare premiärer på flera år när Köping kördes över och nykomlingen Högsbos hjälteinsats mot guldfavoriten är svår att beskriva med ord. Rimligtvis ska Luleå vinna detta i långa loppet och en avgörande faktor tror jag tvillingtornen Tobias Sjöberg och Brandon Johns Jr kommer spela. Hur ska hemmalaget kunna kontrollera dem. En? Kanske. Två? Knappast.