Omgångens tips: Kommer skrällgänget ned på jorden?

Bloggen har en plan – i form av ett tips.

Gustav Hansson,Brandon Johns jr

Gustav Hansson,Brandon Johns jr

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-10-10 20:20

Vi hittar fem SBL-matcher fördelade över två dagar på dagens tipskupong.

Då kör vi.

Fredag 11/10

Jämtland–Umeå                                1

Det finns inget lag jag lider mer med än Umeå som i dag borde sitta på två rakar segrar men istället inkasserat lika många bittra enpoängsförluster. Det borde tära massor och då ser jag inget annat alternativ än att Östersunds stolthet tar hem den här matchen.

BC Luleå–Uppsala                            1

I motsats till samspelta, helsvenska och obesegrade Uppsala har BC Luleå ännu inte hittat någon hundraprocentig stabilitet. Storsegern mot Köping, då allt var frid och fröjd, följdes upp av ett bottennapp mot Högsbo när lite för mycket gnisslade. Det här kan faktiskt sluta precis hur som helst men kanske blir ändå hemmaplan avgörande i långa loppet.

Borås–Högsbo                                     1

Någon gång måste förstås nykomlingen Högsbo komma ned på jorden efter sin succéstart med två raka segrar och det borde ske den här  kvällen nere på västkusten. Men något säger mig att Peleg & Co kommer vara med och kriga en bra bit in i matchen mot ett Borås som hittills är obesegrat.

Lördag 12/10

Södertälje–Nässjö                              2

Här har vi två lag som är svåra identitetsbestämma. Nässjö har ett hyfsat spelarmaterial men verkar defensivt inte kunna kontrollera en parkerad buss. Södertälje har ett ihåligt spelarmaterial utan större spets och kommer få kriga för varenda seger den här säsongen.

Köping–Norrköping                           2

Det finns enklare uppgifter än att möta guldfavoriten Norrköping efter en smärtsam och pinsam förlust men Köping kommer förstås göra ett allvarligt försök på sin hemmaplan. Men jag skulle bli mycket förvånad om laget har något att komma med.