Nej, snart måste BC Luleå hitta lite stabilitet

Ny förlust och nu minskar marginalerna för BC Luleå.

BC Luleås Tobias Sjöberg.

BC Luleås Tobias Sjöberg.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-10-25 22:00

BC Luleå gjorde ett hyggligt försök att sno matchen mot Borås (förlust 77–88) på bortaplan men till sist orkade inte laget stå emot den obesegrade serieledaren. Kanske berodde det på Brandon John Jr.s magsjuka under veckan och frånvaron av De´Monte Buckingham som gjorde att laget inte höll ihop hela vägen? Det är förstås omöjligt att säga.

Några diskutabla byten av Håkan Larsson i känsliga lägen och några foulavblåsningar som kunde gått lite hur som helst var också faktorer som fick matchen att väga över. Så små är marginalerna för BC Luleå som fortfarande letar en stabilitet där svackorna måste kortas ned för att laget ska vara ett cementerat toppgäng den här säsongen.

Man kan i och för sig säga att en förlust borta mot Borås är något BC Luleå kan leva med men det hänger förstås på om laget vinner de matcher på bortaplan där laget är tydlig favorit. Till exempel Umeå, Jämtland och några andra. Men nu är det faktiskt så att BC redan åkt på en stjärnsmäll utanför Luleå, mot nykomlingen Högsbo, och därmed finns det inte mycket utrymme att gå på några fler minor.

Om en dryg vecka spelar BC sin tredje raka match i fiendeland, det mot Umeå, och då finns det inte några ursäkter längre. Men det fattar förstås spelarna lika bra som jag.

Till sist några rader om Luleå Basket som åkte ned till Gotland för att ta sig an Visby och det blev som väntat en kross av modell värre. 101–34 stannade segersiffrorna vid och Bloggen börjar faktiskt bli allvarligt oroad över den verksamhet som bedrivs i många av SBL dam-klubbarna. Herregud så eländigt.

Men det är förstås inte spelarna i Luleå Baskets fel. De går till jobbet vid varje match och gör det som ska göras.