Lista: Fem friska importfynd i SBL herr

Det är en brokig skara spelare som imponerat på Bloggen.

Shane Hunter, Norrköping.

Shane Hunter, Norrköping.

Foto: Christer Gustafson

Basketbloggen2024-10-21 20:36

Det är ett antal år sedan som klubbarna i SBL herr kunde värva sina importspelare från hyfsat namnkunniga USA-college eller anständiga europeiska ligor. 

Nej, i dag handlar det om att trolla med knäna, fynda på basketens bakgårdar och hoppas att det blir massor av pang för de futtiga pengar som investeras. Det beror förstås till mångt och mycket på det ansträngda ekonomiska läge som flertalet av klubbarna befinner sig.

Den här upplagan av SBL innehåller flera spelare med en blygsam bakgrund och Bloggen har mejslat ut fem friska fynd. 

Shane Hunter, Norrköping Dolphins

Ersätta SBL:s MVP Adam Ramstedt med en spelare från ett division II-college kan väl aldrig gå? Absolut. 208 centimeter långe Shane Hunter är en av Dolphins bästa spelare hittills med sin fina touch runt ringen. 16 poäng och 9 returer är siffror som talar för sig själv.

Akili Vining, jämtland

Vining hade absolut noll statistiska siffror att visa upp från sina collegeår men har hittills visat sig vara en nyckelspelare för Jämtland. Guarden snittar 15 poäng och ser ut att vara en spelare att luta sig mot när det blåser lite snålt.

Tyler Peterson, Södertälje

Södertälje tvingades mer eller mindre panikvärva när klubbens guard Darko Talic plötsligt längtade hem till Bosnien. In plockades Peterson från den grekiska andraligan och det har visat sig vara ett klipp. Eller vad sägs om statistikraden 19 poäng,10 assist och 6 returer?

Travis Henson, BC Luleå

Tyska tredjeligan är inget ställe som BC Luleå någonsin värvat ifrån men ett tips från klubbens förre spelare Toni Prostran gjorde att man slog till. Och se där: Avige Henson har visat sig hålla alldeles utmärkt i SBL. Aktiv utan boll, fullgott bollförsvar och ett trepoängsskytte som har matchvinnande kvalitéer. Snittar hittills 13 poäng.

Derek St.Hilaire, Umeå Bskt

Då och då gör fattiga Umeå fynd som man häpnar över och nu verkar klubben ha gjort det igen. Derek St.Hilaire, som snittar 21 poäng och 5 assist, kan vara ligans mest explosiva guard.