Polisen: "AngelÀget att fÄ prata med vittnet"

Polisutredningen angÄende den grova vÄldtÀkten i en gÄngtunnel tidigt pÄ lördagsmorgonen i LuleÄ pÄgÄr med full styrka. Polisens utredare Àr mycket angelÀgen att komma i kontakt med vittnen frÄn eller intill brottsplatsen.

NÀr det misstÀnkta vÄldtÀkten intrÀffade var det mörkt utomhus medan gÄngtunneln var vÀl upplyst.

NÀr det misstÀnkta vÄldtÀkten intrÀffade var det mörkt utomhus medan gÄngtunneln var vÀl upplyst.

Foto: Amanda Liikama

LuleÄ2020-09-16 10:26

AnmÀlan om en misstÀnkt grov vÄldtÀkt inkom till polisen klockan 02.42 pÄ lördagen. En gÄngtunnel under Södra hamnleden har under natten mot lördag varit avspÀrrad och en patrull med kriminalhund har sökt av platsen. Tekniker har Àven undersökt platsen.

– Vi Ă€r mycket angelĂ€gen att komma i kontakt med vittnen som eventuellt har sett nĂ„gon mellan klockan 00:45 och 02.00 tidigt pĂ„ lördagsmorgonen, sĂ€ger polisinspektör Lena Viklund pĂ„ avdelningen grova brott.

Hon sĂ€ger vidare att polisen framför allt vill komma i kontakt med en yngre kvinna som ska ha hjĂ€lpt den utsatta kvinnan att ta sig frĂ„n gĂ„ngtunneln i riktning mot sportbaren OÂŽLearys vid den aktuella tiden. 

Enligt uppgifter har en ung kvinna utsatts för en grov vÄldtÀkt av flera gÀrningsmÀn. Polisen sÀger nu att det i alla fall Àr fler Àn tvÄ misstÀnkta gÀrningsmÀn.

Offret har undersökts och nu vÀdjar polisen till allmÀnheten att höra av sig pÄ telefonnummer 114 14.

Det Àr speciellt den yngre kvinnan som har hjÀlpt offret men polisen vill komma i kontakt med sÄ mÄnga som möjligt som var pÄ plats vid den aktuella tiden.

Enligt polisen har kvinnan undersökts av sjukvÄrden och det har Àven hÄllits förhör med mÄlsÀgaren.

– Utredningen fortsĂ€tter med full kraft. Vi har pratat med en del vittnen men vi vill ha in fler vittnesuppgifter, speciellt dĂ„ frĂ„n den ung kvinnan som har hjĂ€lpt brottsoffret.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!